Μόλις πριν μερικές δεκαετίες οι γυναίκες απαλλάχτηκαν από τις κατηγορίες ότι δεν μπορούν να κάνουν αγόρια μιας και πλέον επιστημονικά, το φύλο του μωρού αποδείχθηκε ότι το καθορίζει ο άντρας. Πως όμως γίνεται η όλη διαδικασία μέσα στην κοιλίτσα σας και πότε μπορείτε με βεβαιότητα να μάθετε το φύλο;

Η γυμναστική κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης έχει πολλά οφέλη. Πέραν του ότι σας κρατάει σε φόρμα, διάφορα ήδη γυμναστικής σας βοηθούν να καταπολεμήσετε πόνους στην μέση και πρησμένα πόδια. Αφού πάρετε την συναίνεση του γιατρού σας, διαβάστε μερικά tips, μερικούς κανόνες για να γυμναστείτε με ασφάλεια.

Καταρχάς καλό θα ήταν να το αποφύγετε όσο μπορείτε, ειδικά από το δεύτερο τρίμηνο και μετά.

Δεν υπάρχει καιρός για δίαιτα στην εγκυμοσύνη. Λίγη προσοχή μόνο στο τι τρώμε και σίγουρα, αν δεν συντρέχει κάποιος άλλος λόγος, τα κιλά που θα πάρετε θα είναι μέσα στα αναμενόμενα.

Η σωστή διατροφή είναι απαραίτητη σε όλες τις φάσεις της ζωής μας, όχι μόνο όταν είστε έγκυες αλλά και όταν σχεδιάζετε να μείνετε έγκυες. Δεν μιλάμε για εξαντλητικό και ρητό πρόγραμμα που πρέπει να ακολουθείτε κατά γράμμα, αλλά έχετε διατροφική ισορροπία και να τρώτε με μέτρο. Τι είναι αυτό λοιπόν που πρέπει να προσέξετε για να είστε έτοιμες για τον ενδεχόμενο ενός μωρού;

Ένα από τα δυσάρεστα φαινόμενα που είναι αρκετά πιθανό να αντιμετωπίσετε κατά την διάρκεια της κύησης είναι η δυσπεψία. Πολλές είναι οι μέλλουσες μαμάδες που από το δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης και μετά υποφέρουν σχεδόν καθημερινά από δυσπεψίες.

Σίγουρα δεν είναι κάτι ανησυχητικό. Αποτελεί μέρος των τόσων αλλαγών που δέχεται στο σώμα σας κατά την διάρκεια της κύησης, μόνο που αυτή την παρατηρείτε και εσείς.

Θεωρείται ένα από τα επαναστατικότερα χάπια του προηγούμενου αιώνα, καθώς πέρα από τις ιατρικές χρήσεις του για την υγεία της γυναίκας, της έδωσε και το δικαίωμα να αποφασίζει για το θέμα της μητρότητας.

Προσπαθείτε να μείνετε έγκυος και ενώ όλες οι εξετάσεις σας δείχνουν φυσιολογικές, δεν μπορείτε να πετύχετε σύλληψη; Τι μπορεί να φταίει αν δεν είναι οργανικό το πρόβλημα; 3 έρευνες δείχνουν παράγοντες οι οποίοι μπορεί να είναι υπεύθυνοι για αυτή σας την κατάσταση.

© 2015 embryoiatriki-genetiki.gr. All rights reserved